Image Map

We Gaan Ze Halen - Brussel - 6/03/2017

De leefomstandigheden in de de Griekse kampen zijn grof, onleefbaar en mensonterend.   Ondanks de beloftes zijn Europese leiders er nog steeds niet in geslaagd om te voldoen aan hun beloften om mensen op de vlucht te te verplaatsen vanuit Griekenland.  Het is meer dan een jaar geleden dat de EU-leiders beloofd hebben om een deel van de tienduizenden asielzoekers die vastzitten in Griekenland te verplaatsen naar andere landen. Tot nu toe blijven deze beloften grotendeels onvervuld, waardoor duizenden mensen wegkwijnen aan de grenzen van Europa.

Europese burgers die deelnemen aan de actie ‘We Gaan Ze Halen’ willen iedereen laten zien dat ze bereid zijn om zelf het heft in handen te nemen door hen te gaan halen.  Wil jij ook een duidelijk signaal geven? Rijd daarom met uw eigen wagen naar Brussel en bied je aan als  ‘Official Europese Chauffeur' die bereid is mensen op de vlucht te gaan halen.

De organisatie is in handen van ‘We Gaan Ze Halen’ > http://wegaanzehalen.nl & wordt volop ondersteund Vluchtelingenwerk Nederland, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Schuman Centre, Ecre, Amnesty International, vzw Humain, Oxfam en Religions for Peace

Wat is het plan?

Op 6 maart 2017, zullen chauffeurs vanuit heel Europa zichzelf aanbieden in Brussel aan de Europese Commissie, als 'officiële Europese chauffeurs', door het vormen van een optocht van auto's voor het gebouw van de Europese Commissie en het aanbieden van zoveel mogelijk kentekenplaten aan misschien wel de voorzitter Donald Tusk.

Waar en wanneer komen we bij elkaar?

Op 5 maart zullen we ons verzamelen op een locatie in Brussel (festivalterrein, camping, park). Chauffeurs kunnen elkaar ontmoeten, hopelijk kunnen we wat muziek organiseren, er zullen speeches zijn etcetera (informatie, ontmoeting, brainstormen, muziek, speeches, verbinding). We proberen mogelijkheden te organiseren om te kunnen camperen (het kan vriezen, we weten het). Misschien kunnen we actievoerders met mensen in Brussel in verbinding brengen om een slaapplaats te regelen voor een nacht. Onze Nederlandse actie heeft bewezen dat het een belangrijke manier is om in contact te komen met andere mensen, die dezelfde houding delen ten opzichte van de hervestigingsdeal.

 

Hoe zit het met de lokale organisatie?

De organisatoren proberen per land een contactpersoon aan te wijzen, die zal voorzien in alle benodigde informatie in de gewenste taal en die de chauffeurs op de hoogte zal houden over ontwikkelingen en lokale ideeën (bijvoorbeeld samenkomen op een bepaalde plaats aan de grens om gezamenlijk in Brussel te arriveren). Op die manier wordt de grote groep chauffeurs opgedeeld in groepen per land.

 

Hoe zetten we de toon?

We zijn een vriendelijke actie, letterlijk. Onze regeringen hebben beloftes gedaan maar ze hebben kennelijk veel moeite om ze waar te maken. Vandaar dat wij ze willen helpen, want we zijn erg positief over deze beloftes. We vinden het alleen heel vervelend dat het zo langzaam gaat en maar halfhartig. Als regeringen en de Europese Commissie eraan twijfelen of er voldoende steun voor is onder de Europese burgers, dan is het onze plicht om aan te tonen dat er in heel Europa wel in groten getale steun voor is. Ieder van ons mag dan misschien een andere mening hebben over asielbeleid, maar we hebben allemaal een ding gemeen en dat is dat we vinden: 'een belofte is een belofte, dus laten we gaan!' (zeker als het een belofte betreft die is gedaan aan mensen in moeilijke omstandigheden.)

Op welke manieren kan ik meedoen?

Bij voorkeur door met uw eigen auto naar Brussel te rijden, nadat u zich heeft laten registreren bij bringthemhere.eu Als u niet in het bezit bent van een auto kunt u er misschien een lenen of huren.

Als dat niet gaat, kunt u misschien mee als 'dubbele chauffeur'. (pas op, want als we al onze auto's volstouwen met vrienden, waardoor er geen zitplaatsen meer over blijven, verzwakken we onze stellingname misschien wel enigszins). Als dat allemaal niet lukt, vraag dan alsjeblieft aan familieleden of vrienden om te rijden en registreer hun nummerplaat op bringthemhere.eu.

Wij hebben absoluut heel veel chauffeurs nodig, dat is de eerste prioriteit. Afgezien daarvan, zouden we u willen vragen om de website of Facebookberichten te delen op uw eigen Social Media account. Op die manier kunt u helpen om we de bewustwording omtrent dit onderwerp te vergroten en uw steun met anderen delen!

Meer informatie vind je hier: http://www.bringthemhere.eu/news/nl/veelgestelde-vragen-14598

 

Deel dit bericht via sociale media