Image Map

vzw HUMAIN op Gastvrij Café Wetteren - 20/4/2017


Op donderdag 20 april 2017 is vzw Humain te gast op het het Gastvrije Café in Wetteren.  Tijdens het café krijgt het publiek de kans om vragen te stellen over de opvang van vluchtelingen op lokaal en regionaal niveau.  Sarah Verhofstadt zal die avond vertellen over de situatie van mensen op de vlucht in de kampen in Noord-Frankrijk en de werkzaamheden van vzw Humain. Het idee van de avond is dat de aanwezigen kunnen 'speeddaten' met vertegenwoordigers van initiatieven en organisaties die kennis hebben van opvang en met vluchtelingen werken.

Andere sprekers die avond zijn:
Pascal Debruyne (UGent)
Elmira Erstukajeva (CAW Oost-Vlaanderen)
Herman de Winne (Vluchtelingenwerkgroep Wetteren)

In totaal zijn er 4 tafels waaraan het publiek kan plaatsnemen. Aan iedere tafel zit één spreker. Er zijn in totaal 4 rondes van 20 minuten. Tijdens iedere ronde geeft de spreker een korte presentatie, gevolgd door vragen van het publiek. Na iedere ronde schuiven de aanwezigen door naar de volgende tafel. We vragen jou dus een korte presentatie van ongeveer 5/10 minuten voor te bereiden die je kan houden voor de verschillende groepen.

Het gehele programma van de avond ziet er als volgt uit:
19:30 -20:00:  Inloop met muziek
20:00 -21:30:  Speeddaten met vertegenwoordigers van verschillende initiatieven en organisaties die kennis hebben over opvang van lokaal tot regionaal niveau.
21:30:  Afsluiting café.

Organisatie: Vluchtelingenwerkgroep Wetteren en de gemeente Wetteren
Foto: Siska Vandecasteele

Deel dit bericht via sociale media