Image Map

UPDATE DUINKERKE - 26 JUNI 2018

DUINKERKE - 24 JUNI 2018

Smokkelaars blijven de plak zwaaien in Duinkerke en doen mensen onverbiddelijk geloven dat het Verenigd Koninkrijk nog steeds een haalbare optie is om naartoe te vluchten. Dat merk je nu vooral aan de toename van veel families met kinderen die na een uitputtende tocht stranden in de dumpplek in Duinkerke. 

Meer dan 25 gezinnen overleven in gammele levenscondities op een grasperk dichtbij de autosnelweg. kleine peuters en jonge kinderen zijn aangewezen op de hulp van hun ouders en gewone burgers. Slapen doen ze in tenten, ze gaan niet naar school, hebben geen speelgoed en kunnen niet rekenen op degelijke hulpverlening. Politiediensten maken hun bezittingen onbruikbaar met pepperspray . Hulpverleners trachten wettelijke oplossingen te zoeken en mensen te overtuigen om een asielprocedure te proberen in Frankrijk. Maar de gezinnen weten vaak niet meer wie ze moeten geloven en waar hun mogelijkheden liggen om een menswaardig bestaan uit te bouwen. Onze vrijwilligers spraken met velen van hen. Ook door de grote onveiligheid ‘s nachts zijn de trauma’s bij kinderen en volwassenen groot. 

Ondanks de precaire omstandigheden proberen we samen met andere vrijwilligers en organisaties de kinderen, gezinnen en niet-begeleide minderjarigen door de dag te helpen. Gisteren kookten we samen met de mensen ter plaatse 400 warme maaltijden, hebben we stroom voorzien, deelden fruit en basismateriaal. Helpen helpt! #HulpVoorDuinkerke#TeamHumain

 

 

Deel dit bericht via sociale media