Image Map

HOE HULP BIEDEN AAN MENSEN IN NOOD?

De voorbije dagen kregen we heel wat berichten van bezorgde mensen over de situatie in Duinkerke met de vraag wat men kan doen om mensen in nood bij te staan.  Met onderstaande info willen we graag antwoorden op vele vragen die we de voorbije dagen/weken kregen. Na de hevige brand in Camp De La Linière eerder deze week & de bruuske ontmanteling van de Jungle in Calais in oktober 2016 blijven de levensomstandigheden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk onze aandacht vragen.  Zowel op vlak van de basisnoden én op vlak van mensenrechten.
 

FINANCIEEL STEUNEN

Indien je vzw Humain financieel wenst te steunen, kan je een zelf te bepalen bedrag overschrijven op BE19 7360 2301 2912 - We kopen dan zeer gericht materiaal/voeding/… op basis van de noden die er zijn op dat moment. Gebruik als mededeling 'Hulp voor mensen in nood'.
 

EEN ACTIE OPZETTEN met de jeugdbeweging, je klas, sportvereniging, het bedrijf/organisatie waar je werkt, … t.v.v mensen in nood

Financiële acties opzetten voor mensen in nood getuigen van een ongelooflijke sterke solidariteit.  Een fuif, een tombola, een bingo-avond, koekjesverkoop,...  Betrek je vrienden, collega’s en familieleden bij het realiseren ervan.  Contacteer ons gerust als je dergelijke acties wil opzetten t.v.v. vzw Humain.  We helpen dan de actie extra bekend te maken.

 

INZAMELACTIES

We krijgen heel regelmatig de vraag wat er kan ingezameld worden voor de kampen. Je kan zelf voeding/materiaal/drank inzamelen die we dan brengen naar de verschillende kampen. Je vindt HIER de recentste lijst! Ander materiaal en voeding zamelen we voorlopig NIET in!  Je kan het materiaal brengen naar Lodepot!  We zijn er telkens op woensdag tussen 19u en 21u.  Je kan er dan terecht met het ingezamelde materiaal. Adres: Dorp Oost 1 in  9080 Lochristi

 

SOCIALE MEDIA

Het is van ontzettend belang dat de berichtgeving rond mensen op de vlucht zo genuanceerd mogelijk gebeurt.  Je kan ons hierbij helpen door onze berichten te delen, te liken en aan te bevelen via sociale media.  

http://www.vzwhumain.org/

https://www.facebook.com/vzwhumain/

https://twitter.com/vzwHumain

https://www.instagram.com/vzwHumain/

 

 

Deel dit bericht via sociale media