Vandaag lanceren we een gloednieuwe campagne rond burgersolidariteit. Ook jij kan meedoen!

vzw Humain en SommoS slaan de komende maanden de handen in elkaar om burgers in beweging te zetten voor mensen op de vlucht. Wij zien het ambitieus! Samen met kunstenaars, burgers en muzikanten uit Brussel, Barcelona en Parijs organiseren wij vanaf mei 2018 diverse activiteiten in Brussel en Parijs om de beeldvorming van vluchtelingen te verbeteren.  We zouden het fantastisch vinden mocht jij ons daarbij helpen!
 
PARADE VAN BRUSSEL TOT PARIJS
 
Vanaf 4 mei 2018 stappen we in een bonte stoet te voet van Brussel naar Parijs. Onderweg wordt iedereen aangemoedigd om met kunst of muziek een boodschap van solidariteit te brengen. Je zal niet naast ons kunnen kijken: vooraan in de parade zal een zelfgebouwde mobiel de stoet op gang trekken. We houden halt aan scholen, aan het Europees Parlement, op de Zinneke Parade, in het Maximiliaanpark en in de Place de la republique Parijs. Iedereen kan daarbij aansluiten, geheel of gedeeltelijk meestappen of deelnemen aan een activiteit ter plaatse. We willen onderweg  ook mensen op de vlucht kennis laten nemen van onze warme, artistieke boodschap!
Op het einde van onze tocht zullen we een fototentoonstelling maken in samenwerking met Jordi Oliver, Tati Finchi en andere enthousiaste fotografen die meestappen, en samenwerken met vzw humain in de kampen. De expo wordt feestelijk ingezet op 23 juni 2018 in de Globe Aroma, Brussel met concerten, monologen etc. De tentoonstelling zal één maand toegankelijk zijn voor het grote publiek.
 

 

ZIN OM MEE TE DOEN?

Ben je maatschappelijk geëngageerd en wil je aansluiten? Of ken je iemand in je familie of vriendenkring,  een collega’s, een school of bedrijf die dat wil doen, stuur dan een mailtje naar info@sommos.org  
Zeg erbij vanuit welke plek je kan aansluiten en voor hoelang. Wil je graag op een andere manier helpen?  Dat kan: onderweg zijn we op zoek naar slaapplaatsen voor de mensen die deelnemen aan de parade, naar voeding, een warm onthaal, luisterende stemmen, leuke ontmoetingen en organisaties die onze boodschap willen aanhoren.
 
WIL JE ONS STEUNEN? DAT KAN DOOR:
• te doneren  via onze growfundingpagina. Financiële bijdrages (klein of groot) zijn meer dan welkom. Ze gaan naar humanitaire initiatieven van vzw Humain of naar de solidariteitsacties in Brussel en Parijs. 
• Sommos overal kenbaar te maken (deel onze facebookberichten’s of de hashtag #sommos en #movingpeople)
• mee op zoek te gaan naar sponsors
• ons te boeken voor jouw vereniging tijdens onze tocht: we brengen muziek, verhalen over vluchtelingen en werken aan solidariteit
• mensen te zoeken die aansluiten als wandelaar. 
 
OVERZICHT ACTIVITEITEN
20 januari 2018 Benefietconcert SommoS @ Beursschouwburg Brussel met o.a: Nawaris,
Arumbo, Le Motel en Dj Phonetics 
4 mei 2018 Start Sommos.  Alle wandelaars en deelnemers worden verwelkomd samen met de deelnemers van
STVA (Parijs) met een welkomstdrank in vzw Cultureghem in Brussel
5 mei 2018 Soumonce Zinneke, Brussel
10 mei 2018 Actie Camping Maximiliaan, Brussel
11 mei 2018 Joyeuse entrée, Brussel
12 mei 2018 Zinnekeparade, Brussel
13 mei 2018 Start van de solidariteitsmars richting Parijs met o.a actie aan de Europese instellingen, Brussel
13 mei 2018 -
8 juni 2018
Wandeltocht tussen Brussel en Parijs 
8 juni 2018 Feestelijke aankomst in Parijs met de wandelaars en de Fanfakids uit Brussel
10 juni 2018 Actie op de Place de la République in Parijs
23 juni 2018 Inhuldiging expo SommoS met o.a concerten en monologen i.s.m Se La Fet @ Globe Aroma in Brussel
23 juni 2018 -
23 juli 2018
Expositie SommoS @ Globe Aroma in Brussel
 
PROMOVIDEO

 
Deel dit bericht via sociale media