Image Map

Alarmerend aantal CO-vergiftigingen in het officiële kamp van Duinkerke - 19/01/2017

UPDATE: Alarmerend aantal CO-vergiftigingen in het officiële kamp van Duinkerke. 
 
Het aantal CO-vergiftigingen neemt nu elke dag toe in het vluchtelingenkamp in Duinkerke. Sinds maandag zijn al 25 slachtoffers met de hulpdiensten weggebracht voor verzorging in het ziekenhuis. Deze nacht nog zijn 6 mensen van hetzelfde gezin bevangen. De Franse brandweer en het medisch urgentieteam hebben daarom beslist om permanent aanwezig te blijven in het kamp. Naar verluidt worden de 'hokjes' overdag elke drie uur gecontroleerd.  En bij die controles zijn er al elke keer mensen aangetroffen die bevangen waren en bijstand moesten krijgen. Deze controles gebeuren niet tijdens de nacht. 
 
Door de aanhoudende vrieskou zijn alle ‘hokjes’ werkelijk overvol. Iedereen tracht zich maximaal op te warmen aan de kleine petroliumvuurtjes die ze ter beschikking krijgen. In de hokjes zijn behalve een deur, geen ramen of andere verluchting aanwezig. Dat is om problemen vragen natuurlijk.  Vzw Humain vindt deze situatie hoogst alarmerend. Vrouwen en kinderen in het bijzonder horen niet te moeten overleven in deze omstandigheden. Zij moeten nu letterlijk kiezen tussen de vrieskou of gevaar lopen door CO-vergiftiging.  Frankrijk voorziet op dit moment geen alternatieven in de vorm van veilige slaapplaatsen elders.
 
Vzw Humain trekt aan de alarmbel voor er dodelijke slachtoffers vallen! Er is dringend nood aan veilige oplossingen voor alle mensen daar. Een evacuatie van iedereen dringt zich op. 
 
Gepubliceerd op 19/01/2017 door Sofie D'Hulster & Sarah Verhofstadt
Deel dit bericht via sociale media