Image Map

350 mensen herdenken Semira Adamu voor gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel - 23/9/2018

Vanmiddag heeft vzw Humain samen met 350 mensen de dood van de jonge Semira Adamu herdacht aan het gesloten centrum in Steenokkerzeel . Gisteren was het 20 jaar geleden dat de jonge Semira stierf tijdens haar repatriëring.  Ze werd door Belgische rijkswachters met een kussen verstikt tijdens de zesde poging om haar het land uit te zetten. Net daarvoor had ze zes maanden opgesloten gezeten in het centrum 127bis in Steenokkerzeel.

Net daar en in andere gesloten centra worden nu opnieuw gezinnen met kinderen  opgesloten. De regering zette een duidelijke stap achteruit op vlak van mensenrechten, vooral die van kinderen.

België werd bovendien al meermaals veroordeeld door Europa voor het opsluiten van kinderen. Het is daarom onbegrijpelijk dat regeringsleiders blijven volharden in een repressieve en inhumane aanpak. Een kind opsluiten heeft ernstige gevolgen voor de geestelijke gezondheid en de ontwikkeling.  Vzw Humain eist daarom samen met tientallen andere organisaties en burgers dat alle kinderen omringd worden met de zorg die kinderen nodig hebben, en dan kan nooit van achter tralies. #Kinderrechten #Mensenrechten

Gepubliceerd op 23 september 2018 door Marthe Van Beurden en Patrick Legein

 
Deel dit bericht via sociale media