Image Map

.NIEUWS.

Kamp in Duinkerke volledig ontruimd

17/9/2019 - Deze morgen werden meer dan duizend mensen weggehaald in het kamp van Grande-Synte. De Franse ordediensten waren al vroeg in de ochtend in grote getale aanwezig.

Vluchtelingen Duinkerke – Rechtbank beveelt onruiming

7/9/2019 - De Rechtbank van Rijsel besliste woensdag dat het kamp met duizendtweehonderd vluchtelingen rond het sportcomplex in Grande-Synthe geëvacueerd dient te worden.

Nota politie en transmigranten - Myria

6/9/2019 - Myria zegt dat de vaststellingen van Dokters van de Wereld en van vzw Humain rond politiegeweld wel degelijk ernstig moeten worden genomen.

GC Everna organiseert benefiet t.v.v mensen in Duinkerke

Op zaterdag 10 november organiseert Everna een interactief teamspel en een heerlijk etentje t.v.v. de mensen in Duinkerke.

Vzw Humain geeft Europese Burgerschapsprijs door aan Europese leiders Jean-Claude Juncker en Donald Tusk - 9/10/2018

Vzw Humain ontvangt vandaag de prijs voor de Europese burger als onderscheiding voor haar inzet voor mensen op de vlucht in Duinkerke, Calais en Brussel. Met deze prijs bekroont het Europees Parlement elk jaar projecten en initiatieven in Europa...

350 mensen herdenken Semira Adamu voor gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel - 23/9/2018

Vanmiddag heeft vzw Humain samen met 350 mensen de dood van de jonge Semira Adamu erdacht aan het gesloten centrum in Steenokkerzeel.

Nog steeds vijfhonderd vluchtelingen in erbarmelijke omstandigheden in Duinkerke - 13/8/2018

Nog steeds verblijven ongeveer vijfhonderd vluchtelingen in het Noord-Franse Duinkerke in mensonwaardige omstandigheden. Vooral het aantal kinderen en minderjarigen, al dan niet begeleid, valt op.

KLIMAATLING@ENTR - GENTSE FEESTEN

Klimaatling@ENTR serveert gratis tijdens de Genste Feesten: de Fototentoonstelling 'Ilnamiqui Culturen in de greep van klimaatverandering'

UPDATE DUINKERKE - 26 JUNI 2018

Meer dan 25 gezinnen overleven in gammele levenscondities op een grasperk dichtbij de autosnelweg. kleine peuters en jonge kinderen zijn aangewezen op de hulp van hun ouders en gewone burgers.

Voor de kleine Mawda is het helaas te laat, maar wat deed België voor de jonge Shakir en zijn twee vrienden?

Shakir is een jongen van 14 jaar die alleen overleeft in Duinkerke. Hij zat net zoals de kleine Mawda in de bestelwagen tijdens de halucinante achtervolging. Als we hem voor het eerst ontmoeten in het vluchtelingenkamp in Duinkerke ligt het dramatich ongeval net achter hem. Shakir zoekt ons op tijdens de voedselbedeling. Zijn ogen zijn dof, hij is verzonken in gedachten en onrustig. Twee van onze medewerkers ontfermen zich over hem. Praten verloopt moeizaam. De dood van Mawda grijpt hem erg aan, net zoals bij iedereen hier. Hij praat sindsdien niet meer zeggen ze.

Iftar in Duinkerke

130 mensen hebben gisterenavond zichtbaar genoten van de iftar. We serveerden harira, thee, water, dadels, fruit, frisdrank en stoofpot van kip en rijst. Ferhad, een 21 jarige Iraakse jongen zei: ‘Many many many thanks for the iftar. You can’t believe how important it is to feel like human again. Especially during Ramadan. Thank You for giving me that feeling.

VROUWEN OP DE VLUCHT - gespreksvoormiddag over de precaire situatie van vrouwen in vluchtelingenkampen

Wereldwijd verblijven tienduizenden vrouwen met of zonder kinderen in vluchtelingenkampen. Wat gebeurt er op humanitair en politiek vlak om de precaire situatie van deze vrouwen te verbeteren? Is een vluchtelingenkamp een veilig toevluchtsoord of loeren er andere gevaren?

Vzw Humain pleit voor een informatie- en zorgpunt voor transitvluchtelingen aan onze kust

Daar kunnen ze dan terecht voor de juiste informatie over hun rechten en mogelijkheden. Nu draaien politieacties in de strijd tegen mensensmokkelaars te vaak uit op chaos, waardoor er zoals vannacht ook een dodelijk slachtoffer valt. Humain wil tegelijk dat smokkelaars hard ...

REPORTAGE: OVERLEVEN IN DUINKERKE

Een zelfgemaakt vuur, afval met hopen en de gsm opladen waar mogelijk. Zo ziet overleven eruit, in Duinkerke. Honderden mensen overleven er, in bosjes, tussen de struiken of in de duinen. Tenten hebben ze nauwelijks, en als ze er zijn, komt de politie die om de paar dagen vernietigen. Net zoals dekens of slaapzakken. Hulp organisaties worden tegengewerkt...

13 jongeren uit 7 Vlaamse scholen gaan met vzw Humain poolshoogte nemen van de situatie waarin vluchtelingen overleven

vzw Humain is changemaker in het project Road of Change. Op zaterdag 6 januari 2017 trekken 14 jongeren en hun leraars uit 7 diverse middelbare scholen in Vlaanderen onder leiding van vzw Humain naar Calais, Duinkerke en Steenvoorde om er...