Image Map

Vzw Humain met het boekje 'Buiten De Lijntjes' aan de slag in de vluchtelingenkampen in Noord-Frankrijk

Vzw Humain zal het leerrijke en mooie boekje 'Buiten De Lijntjes' helpen verdelen in de vluchtelingenkampen in Noord-Frankrijk.  We doen dit tijdens de activiteiten voor de kinderen en volwassenen.  Het boekje werd gerealiseerd ter leesbevordering en aangepast aan de specifieke noden van kinderen op de vlucht.  Het creëert ruimte om een eigen verhaal te tekenen of te schrijven. 

'Buiten De Lijntjes' is een geschreven verhaal van schrijverskoppel Bart en Laïla Koubaa in eenvoudig Nederlands, Engelse, Franse, Duitse & Arabische woorden.  Het is een boekje dat de fantasie prikkelt en de liefde voor taal en beeld wil doorgeven. Een (beeld)verhaal over het vinden van een nieuwe thuis, het hechten aan nieuwe vrienden, het zoeken van een plek in de wijde wereld, het dromen van een nieuwe toekomst. Buiten de lijntjes is in de eerste plaats een boekje voor kinderen op de vlucht of kinderen die hier een nieuwe thuis vinden. Een boekje om te schenken en te koesteren. 

Het boekje van Laïla & Bart Koubaa bevat een getekend verhaal met mooie heldere inkleurbare illustraties van Mattias de Leeuw, Laura Janssens, Eva Mouton en Wide Vercnocke.  Wie graag een exemplaar wenst, kan dat steeds online bestellen via de website van uitgeverij Vrijdag via DEZE LINK

Dit supermooie initiatief is gerealiseerd door Curieus​  - Festival van de Gelijkheid​
 

Deel dit bericht via sociale media