Image Map

Ik wil helpen!

De levensomstandigheden in de vluchtelingenkampen van Noord-Frankrijk en in en rond het Noord-Station van Brussel blijven onze aandacht vragen op vlak van de basisnoden én de mensenrechten. Op regelmatige basis brengen we er materiaal, voorzien we activiteiten, gaan we koken,... Ook voor gezinnen in België in zeer precaire omstandigheden voorzien we voedselpakketten en materiaal. 
 

We bedelen voedsel, ondersteunen met materiële hulp, trachten met vrijwilligers en vluchtelingen het leven in vluchtelingenkampen en opvangcentra wat draaglijker te maken. Daarnaast willen we wegen op het beleid en sturen we de (negatieve) beeldvorming over vluchtelingen in de media en de maatschappij bij.

 

Helpen?

Je kan op verschillende manieren de handen uit de mouwen steken om mensen in nood te helpen. Dat hangt af van jouw interesse, je betrokkenheid en de frequentie dat je je kan en wil inzetten in de organisatie.

Indien je vzw Humain financieel wenst te steunen, kan een zelf te bepalen bedrag overschrijven op BE19 7360 2301 2912

Voor de hulp in de kampen en in Brussel werken we met een vaste ploeg vrijwilligers.  We willen eerst iedereen goed leren kennen die betrokken is/wil zijn bij de organisatie en op regelmatige basis een engagement willen/kunnen aangaan.  Naast het koken in de kampen, het organiseren van educatieve activiteiten voor de kinderen en zorgnamiddagen voor de vrouwen in de kampen is er ook telkens een researchteam aanwezig die de levensomstandigheden van de mensen in kaart brengt voor een eerstvolgende update/persbericht. Misschien heb je wel journalistieke skills of wil je eerder redactioneel werk verrichten om de problematiek en thematiek aan te kaarten? Ook dat kan binnen vzw Humain.  

 


Een tijdelijk project samen met vzw Humain?  Geef ons gerust je ideeën door en we bekijken dan samen wat er haalbaar is. Misschien help je liever mee met het voorbereidend werk of organiseer je liever inzamelacties in je familiekring, bij je vrienden, je jeugdbeweging, jouw organisatie, bedrijf of jouw school?  Dat kan zeker.  Op dit ogenblik zamelen we volgend materiaal en voeding in: http://www.vzwhumain.org/inzamellijst-vzw-humain-0

Laat ons gerust weten op welke manier jij je kan en wil inzetten voor mensen op de vlucht.  We bekijken dan snel samen de mogelijkheden en waar jij bij kan helpen. Overtuigd? Vul HET AANVRAAGFORMULIER in en we nemen snel contact met je op.

 

 

Deel dit bericht via sociale media